23.05.2012 r.


Sernik "REWAELACJA"

Ciasto:

Ze wszystkich składników wykonać ciasto kruche, wyłożyć na dno brytfanki.

Ser: Piana: Wykonanie:

Najpierw ubić jaja z cukrem na gęstą masę- mikserem. Następnie dodawać po łyżce sera, na przemian z olejem. Na koniec budyń rozmieszać w mleku i wlać do masy. (Będzie taka rzadka masa, ale proszę się nie przejmować , tak ma być!!!) Tę rzadką masę wlewamy na ciasto i wkładamy do piekarnika na 40 minut. (Temperatura 150 -170) w międzyczasie ubijamy białka z cukrem i cukrem waniliowym i po 40 minutach wlewamy na wierzch ciasta. Wkładamy do piekarnika na kolejne 20 minut. Po upieczeniu nie wyciągamy od razu sernika tylko pozwalamy mu wystygnąć w piekarniku. Po wystygnięciu wyciągamy z piekarnika i ja jeszcze polewam rozpuszczoną, gorzką czekoladą . Do czekolady dodaję troszkę masła i mleka żeby była odpowiednia konsystencja. Gotowy sernik wkładam do lodówki na noc lub kilka godzin. Wtedy jest naprawdę rewelacyjny. Przepis otrzymałam od- Reginy Kurpios a ja troszkę go zmodyfikowałam. Życzę smacznego. Jest dokładnie taki jaką nosi nazwę - czyli REWELACYJNY !!!

Pozdrawiam
Urszula Nowak